Archívum

Falat kenyér

Web Video Blog

Minden ami web és videó, videómegosztók, tippek, trükkök, technika, Final Cut, iMovie, HDV és hasonlók. Mitől jó egy film szerintem és mitől nem? És szerinted? Van videókamerád de eddig a videó utómunka eddig csak annyit jelentett, hogy letörölted ami nem tetszett és esetleg néha azt is amit nem kellett volna? Ez a blog neked íródik, és a kommenteken keresztül általad is.

Könyvjelzők

Bookmark and Share

Villanyt le, indul a mozi - a YouTube-on is

2008.10.21. 03:27 preditor

Két hete kezdett megjeleni a két új gomb/opció néhány YouTube videón, az egyik a Lights Off, a másik a Theater View. Közvetlenül a kép felett vannak, nem a hagyományos alsó irányító felületen. A Lights Off-ot egy villanykörte szimbolizálja, erre kattintva a lejátszón kívül az ablak többi része (kivéve persze a reklámcsíkot, welcome to America) elsötétül, jobban kiemelve a videót. Hasonló szolgáltatása (Lower Lights) eddig a csak Amerikából elérhető Hulu-nak volt. Még ennél is látványosabb a Theater View vagyis a Mozi nézet, ahol a Villanyt Le funkciót továbbfejlesztve a kép becsúszik középre, jobbról-balról pedig kis bordó bársonyfüggönyt imitáló grafika jelenik meg és... nézhetünk mint a moziban. A neten megjelent nem hivatalos infók szerint egy új, szélesvásznú opciót is támogató HD minőségű lejátszó elődje lehet a dolog, egyelőre főleg hosszabb és hivatalos csatornákból származó videókhoz elérhető. Itt pl. David Letterman vendége John McCain a CBS hivatalos videóján.

A YT a szélesvásznú videókat eddig automatikusan konvertálta, alulra-felülre fekete csíkot kreálva megőrizte az eredeti képarányt (ellentétben pl. az Indavideóval, khm...), ám a Mozi nézetben a függönycsíkok között pont egy 16:9-es ablak van, szerintem ez is az esetleges új lejátszóról szóló híreket erősíti. Sajnos eddig nem sikerült szélesvásznúként feltöltött videót találnom ahol megláthattuk volna hogy így is működik-e a dolog, ha valaki talál ilyet, ossza meg a kommentekben!

Szólj hozzá!

Címkék: tech flash youtube

A bejegyzés trackback címe:

https://webvideo.blog.hu/api/trackback/id/tr85724109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása