Archívum

Falat kenyér

Web Video Blog

Minden ami web és videó, videómegosztók, tippek, trükkök, technika, Final Cut, iMovie, HDV és hasonlók. Mitől jó egy film szerintem és mitől nem? És szerinted? Van videókamerád de eddig a videó utómunka eddig csak annyit jelentett, hogy letörölted ami nem tetszett és esetleg néha azt is amit nem kellett volna? Ez a blog neked íródik, és a kommenteken keresztül általad is.

Könyvjelzők

Bookmark and Share

Beköszönés helyett 2: Hogy jövök én ahhoz hogy...

2008.10.18. 09:10 preditor

[Impresszum gyanánt is]

..."osztom itt az észt", mikor nem is végeztem el a Filművészeti Egyetemet és nem dolgoztam soha még egy nyamvadt kereskedelmi tévében sem?

Nos, egyrészt, mivel ez egy - egyelőre - egyszemélyes blog, így minden jogom megvan azt mondani, írni, amit csak akarok (törvényes határok között).

Másrészt ha Filművészeti Egyetemi diplomám nincs is, de van másik kettő, az egyik marketing, a másik fotográfia és általános "art & design". Igaz mindkettő csak főiskolai szintű és az utóbbi nem is magyar hanem angol, de azért én jól elvagyok velük. 1995 óta internetezek és jópár éve már főként internettel és videóval kapcsolatos tevékenységekből élek.

Harmadrészt: Ki mondta hogy észosztás lesz itt a részemről? A kommentelők sokkal jobban tudják majd...

Mi az hogy preditor? A preditor nem Predator, elsősorban. Bár néha... Na szóval a preditor Amerikában elterjedt kifejezés a Producer-Shooter-Editor (Producer-Operatőr-Vágó) lerövidítésére, olyan személy aki egymaga képes a fenti három feladat elvégzésére. A preditorok tipikusan a "webvideós" emberek. Egy nagyobb cégnél, profi produkciónál - legyen az Hollywood, London vagy egy magyar kertévé - néha producerek, szerkesztők egész hada foglalkozik egy forgatás előkészítésével és lebonyolításával. Aztán több operatőr vagy egész kamera stábok forgatják le az anyagot és végül több vágó és a rendező keze munkája nyomán születik meg a kész film.

A preditor nem ilyen. A preditor többnyire egyedül tervezi, szervezi az előkészületeket, maga kezeli a kamerát és saját maga vágja meg a felvételeket. Sőt maga veszi kézbe a terjesztést is. Mivel én magam is sok ilyen feladaton vagyok túl, magamat is ebbe a kategóriába sorolom, ezért szerepel ez a név a bejegyzések szerzőjeként. Now you know.

Szólj hozzá!

Címkék: blah production

A bejegyzés trackback címe:

https://webvideo.blog.hu/api/trackback/id/tr17718125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása