Archívum

Falat kenyér

Web Video Blog

Minden ami web és videó, videómegosztók, tippek, trükkök, technika, Final Cut, iMovie, HDV és hasonlók. Mitől jó egy film szerintem és mitől nem? És szerinted? Van videókamerád de eddig a videó utómunka eddig csak annyit jelentett, hogy letörölted ami nem tetszett és esetleg néha azt is amit nem kellett volna? Ez a blog neked íródik, és a kommenteken keresztül általad is.

Könyvjelzők

Bookmark and Share

Beköszönés helyett: A világ legnézettebb videói

2008.10.17. 00:58 preditor

Sziasztok videóbolondok! Neked is a YouTube (esetleg a DailyMotion vagy a Vimeo) a kezdőlapod, gyakran rögzítesz és osztasz meg videókat másokkal, esetleg szereted a mozit vagy a tv-sorozatokat? Akkor talán tetszeni fog ez a blog is.

Vagy sosem töltöttél fel a netre még videót, de gondoltál már rá? Van videókamerád de nem tudod hogy lehetne jobbá, nézhetőbbé tenni a felvételeidet? Talán tudunk egy-két jó ötletet adni majd.

Hol is kezdjük? Tudjátok pl. hogy mi a YouTube legnézettebb videója? Ez itt az: Avril Lavigne Girlfriend c. számának hivatalos videója, amit kiadója, az RCA töltött fel saját csatornájára. Amikor ezen sorokat írom, éppen 104,906,046 lejátszást mutat a számláló, ez a 2007. február 27-i feltöltés óta napi 176 ezres nézettség. Ennél nyilván volt jóval kevesebb is meg több is, és ha a saját videónk lenne, akkor az Insight (bepillantás) funkció segítségével többet is megtudhatnánk róla. Az Insight-ról pl. lesz majd szó később egy külön posztban.

105 millió lejátszás akkor sem kis teljesítmény ha hozzávesszük, hogy nyilván egy hivatalosan promótált videóról van szó, valószínű hogy a klip linkje pl. szerepelt az énekesnő honlapján sőt egyesek szerint mesterségesen pörgették a számlálót a kiscsaj fanatikus rajongói.

Ennél sokkal érdekesebb a második legnézettebb videó - az egyetlen másik aminek eddig több lejátszása van mint 100 millió - egy "mezei" felhasználó által feltöltött videó, ez itt az, lehet hogy Te is láttad már, az Evolution of Dance:

A videót rajta szereplő Judson Laipply, egy amerikai humorista töltötte fel 2 éve és egy másik postban külön foglalkozunk majd vele, úgyhogy most "ugorgyunk"...

Nos, ha már itt tartunk, akkor viszont térjünk ki arra is, hogy a Girlfriend-re miért csak linket raktam, miért nem tudjuk így, ebbe az oldalba ágyazva megnézni, mint a táncos komikust. Azért mert a videók feltöltői, azok közüll is főleg a "hivatalos" szolgáltatók gyakran korlátozzák a videóik felhasználhatóságát. Vannak akik csak a beágyazást tiltják le, vannak akik IP-cím alapján azt is korlátozzák, hogy bizonyos országokban ne lehessen a videót megnézni. Ennek persze nem sok értelme van hiszen a népszerű anyagokat általában mások is feltöltik, így Avril Lavigne dalából is lehetne olyat találni ami beágyazható, de azt nem nézték meg 105 milliószor.

Mára ennyit, innen folytatjuk...

 

Szólj hozzá!

Címkék: youtube share legek blah

A bejegyzés trackback címe:

https://webvideo.blog.hu/api/trackback/id/tr44718052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása